Lopovluk u svim sferama društva


Prema pisanju Večernjeg zbog iznude u pokušaju više od milijun kuna od Ivana Žderića, vlasnika posrnulih Kladionica Žderić, na ponovljenom suđenju na godinu dana zatvora pravomoćno su osuđeni poduzetnik Goran Krivić te Tihomir Wilhelm zvani Dikan, odlučio je Vrhovni sud potvrdivši presudu Županijskog suda u Osijeku iz 2009. čime je okončana osam godina duga sudska trakavica. Krivić i Dikan su, prema optužnici, došli u Žderićev ured u srpnju 2004. Zatražili su od Žderića da im isplati dobitak za tri listića talijanskog lota, ukupno oko 1,078.000 kuna. Znali su, teretilo ih se, da na to nemaju pravo. Isplatu su zatražili uime "ekipe",koja je, rekli su, otkupila listiće. Žderić je odbio dati im novac i uputio ih je na sudski postupak. Nismo mu mogli isplatiti novac jer su listići uplaćeni tek kada su dobitni brojevi objavljeni na internetu – objasnio je Žderić na sudu u ožujku 2009. Krivić mu je tada, piše u optužnici, zaprijetio da će ekipa postupati po "pravilima ulice" i da o njoj ovisi koliko će im na kraju morati isplatiti i hoće li ga, možda, čak i oteti. Spomenuo je Matu Ramljaka, suvlasnika Prve sportske kladionice, rekavši da je i on morao platiti nakon što su ga bili oteli – posvjedočio je Žderić tada. Goran Krivić će, inače, nešto kasnije i sam postati suvlasnikom Prve sportske kladionice. Na suđenju je Krivić tvrdio da nije kriv. Uplatio je, kazao je, dva listića lota. Oba su se pokazala dobitnima pa je zatražio 864.000 kuna. Tražio sam isplatu u kladionici u Karlovcu, ali su mi rekli da je to stopirao sam Žderić. Zato sam i doputovao u Osijek – izjavio je. Došao je, kazao je, sam u ured, a ne s Dikanom. Žderić je tvrdio da su listići nevažeći. Rekao sam da ću ih tužiti i ubrzo sam putem odvjetnika poslao opomenu pred tužbu – naveo je. No, Dikan je ispričao kako je upravo on dovezao Krivića u središnji ured tvrtke u Gundulićevoj ulici. Zoran Krivić zamolio me da njegovu bratu Goranu dogovorim sastanak sa Žderićem koji mi je prijatelj. Nije znao gdje je ured pa sam ga dovezao. Nije me zanimao taj razgovor, vidio sam samo da je izvadio neke listiće – branio se Dikan. Nitko nije, dodao je, podizao tonove, a da jest, svakako bi stao na stranu prijatelja Žderića. Dvojcu se već sudilo 2006., zajedno s Dragom Babićem zvanim Baban, Miroslavom Vorkapićem zvanim Špiro i Miroslavom Bodražićem zvanim Braco koje se tada teretilo za nekoliko djela, među kojima su otmica, iznuda i pokušaj iznude. Krivić je tada nepravomoćno osuđen na godinu dana zatvora zbog pokušaja iznude, a Dikan je „zaradio" tri godine i pet mjeseci zatvora zbog iznude i pokušaja iznude. Dio presude u odnosu na Žderića ukinut je te je naloženo novo suđenje. Nakon ovakve priče pitam se kakvim mi to ljudima povjeravamo naš novac kada ulazimo u kladionice.

Superenalotto

SuperEnalottoSuperEnalotto is a 6 from 90 game that offers huge jackpots every Tuesday, Thursday and Saturday. All draws are held at 8pm in Italy, but participation in this lottery game is now open to players all over the world, thanks to the ability to buy SuperEnalotto tickets online.

SuperEnalotto is the most popular national lottery game in Italy, and is played by millions of players each and every week. Launched in December 1997 by a private company (Sisal SpA), SuperEnalotto replaced the earlier Enalotto game that had been played since the 1950’s. In 2009 the SuperEnalotto jackpot topped the €100 million mark and produces jackpots of record breaking proportions quite often. Unlike many other lotteries around the globe there is no cap on the amount of times that a Superenalotto jackpot can rollover; the main reason that such large jackpots are achieved for this lottery.

You can take part in Superenalotto by purchasing your tickets online from anywhere in the world. To take part in this hugely popular lottery, click the "play now" button or visit the buy official tickets page.