Bilogorski oglasnik proslavio prvi rođendanBILOGORSKI OGLASNIK proslavio svoju prvu godinu. Inspiriran je ljudima koji žive oko bilo-gore. To je veliko područje čiji stanovnici rade i žive širom svijeta. Bilogora je nerazvikana, planinarima neprivlačna, u njoj nema opasnih provalija, strmih stijena, šiljastih vrhova nebu pod oblake, nema uspona da se podičiš upornošću i kondicijom, nema vrleti da te kobno mame. Bilogora je neopjevana, nema vještica kao Klek, nema vila kao Velebit. Ona nije čak ni planina, ona je – gora, niska gora Sjeverne Hrvatske što se proteže usporedo s Dravom, a čiji je najviši vrh samo 309 metara, kažu da je duga preko 80 km i da oko nje živi više stotina tisuća ljudi. A ipak, Bilogora je lijepa. Lijepa baš zbog pitomosti, zbog pristupačnosti, spokojstva, širine, zbog blagosti, zbog dostižnosti. Kao hrptenjača jazavca meka je i podatna, odana kao pseći jezik, susretljiva kao janje. Bilogora, izrasla iz panonskoga mora, valja u svojoj utrobi crno zlato. I takva, još će više nalikovati na bilogorca: pitoma, srdačna i dobrostiva. Građena je od stare kristalaste jezgre koja je prekrivena tercijarnim i kvartarnim slojevima. Poznata su ležišta nafte; Ferdinandovac, Jagnjedovac, Šandrovac, te zemnoga plina i lignita koji se u prošlosti iskorištavao. Bilogoru presijecaju ceste koje vode iz Bjelovara u Đurđevac, Virje i Novigrad Podravski te iz Grubišnoga Polja u Viroviticu, Špišić Bukovicu i dr. Uz sjeveroistočno podnožje Bilogore veća su naselja Koprivnica, Đurđevac, Pitomača i Virovitica, a uz jugozapadno Križevci, Bjelovar i Grubišno Polje. Bilogora se nalazi na prostoru između hrvatskih rijeka Drava i Sava, taj prostor još nazivaju i Međuriječje. Po svojoj visini Bilogora je najniža, ali prostranstvom jedna od najvećih naših gora. Zbog toga je nastao i BILOGORSKI OGLASNIK. Uočljiv, komunikativan i dostupan svima koji imaju računalo i pristup internetu, a imaju potrebu za prodajom ili kupovinom raznih stvari i usluga. Adresa na koju se mogu slati oglasi sa slikama ili bez njih je bilogorskioglasnik@gmail.com a stanica se nalazi na adresi http://bilogorskioglasnik.blogspot.com

Nema komentara:

Superenalotto

SuperEnalottoSuperEnalotto is a 6 from 90 game that offers huge jackpots every Tuesday, Thursday and Saturday. All draws are held at 8pm in Italy, but participation in this lottery game is now open to players all over the world, thanks to the ability to buy SuperEnalotto tickets online.

SuperEnalotto is the most popular national lottery game in Italy, and is played by millions of players each and every week. Launched in December 1997 by a private company (Sisal SpA), SuperEnalotto replaced the earlier Enalotto game that had been played since the 1950’s. In 2009 the SuperEnalotto jackpot topped the €100 million mark and produces jackpots of record breaking proportions quite often. Unlike many other lotteries around the globe there is no cap on the amount of times that a Superenalotto jackpot can rollover; the main reason that such large jackpots are achieved for this lottery.

You can take part in Superenalotto by purchasing your tickets online from anywhere in the world. To take part in this hugely popular lottery, click the "play now" button or visit the buy official tickets page.